DigiPlex certifierade Great Place To Work® för andra året i rad

DigiPlex, den nordiska ledaren inom innovativa, säkra och hållbara datacenter är stolta över att meddela att bolaget för andra året i rad uppnått den prestigefyllda certifieringen Great Place To Work®.

81%av medarbetarna var eniga om att DigiPlex är en bra arbetsplats, långt över den nivå som krävs för certifiering (70%). Att uppnå Great Place To Work® status är i sig en stor ära, men än viktigare är att detta visar på att DigiPlex lyssnar till, och agerar på, vad medarbetarna säger är bra – och dåligt – i deras arbetsliv.

Årets resultat visar förbättringar inom viktiga områden:

  • Medarbetarna anser att de uppmuntras att balansera arbete och privatliv – en ökning med 9% till 84%.
  • 90% anser att de ges mycket eget ansvar för sitt arbete – en ökning med 7%.
  • 84% anser att speciella händelser firas, även detta en ökning med 7%.
  • Det var betydande förbättringar bland de kvinnliga medarbetarna, där 91% anser att befordringar gick till dem som förtjänade det, vilket är en förbättring om 29% från föregående år.

– DigiPlex arbetar målmedvetet för att bibehålla sitt ledarskap, inte bara när det gäller omsättning och miljömässig hållbarhet, utan också som en attraktiv arbetsgivare i den nordiska datacenterbranschen. Samarbetet med Great Place To Work® bidrar till att säkra bästa möjliga arbetsupplevelse för varje anställd och är en viktig del i vårt engagemang i medarbetarna. Vi är stolta över att återigen vara certifierade Great Place To Work®, säger Haakon Holm-Knapstad, Chief HR Officer på DigiPlex.

Även om DigiPlex är certifierade Great Place To Work® för andra året i rad, och har uppnått många positiva resultat, så noterar bolagets ledning att den övergripande bedömningen att DigiPlex är en bra arbetsplats har sjunkit något och är därför beredd att lära av både förbättringar och försämringar.

– Vi kan fortsatt förbättra våra medarbetares arbetsliv.  En sak vi tydligt kan se från resultaten och kommentarerna från våra medarbetare är att vi behöver bli bättre på att kommunicera. Vi ger våra medarbetare högsta prioritet vi ska bli bättre på att hålla dem informerade. Detta är ett personligt mål för mig under 2020, säger Haakon Holm-Knapstad, Chief HR Officer på DigiPlex.

– Grattis till DigiPlex för att de återigen certifierats Great Place To Work®. Det är ett nöje att se förbättringar inom flera viktiga områden, bland annat när det gäller att säkerställa god könsfördelning. Deltagandet i vårt program visar att ledningen i DigiPlex önskar att vara transparent och ärlig kring resultaten och att man tar både dem och personalens åsikter på allvar. I slutändan är det denna ärlighet som bygger det förtroende som är grunden för en stark arbetskultur, sägerJannik Krohn Falck, CEO Great Place to Work.

Written by 

Leave a Reply